Przepis na dyniowe kotleciki od naszej Fenymenalnej Ambasadorki – Magdaleny!
Na szkolnych korytarzach rozległ się dzisiaj pierwszy dzwonek! 🛎 Dzieci wracają do swoich obowiązków, a my podpowiadamy Wam, jak umilić im te pierwsze, powakacyjne dni! 😉
Dyniowe kotleciki idealnie sprawdzą się jako obiad dla malucha, który można wygodnie zapakować do lunch boxu w towarzystwie ulubionych dodatków! 🥑🥕
Składniki:
- 50 g dynia
- 20 g mąka n/białkowa Pku
- 20 g bułka tarta n/białkowa Pku
- sól
Sposób przygotowania:
Dynię np. piżmową obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać mąkę pku i troszkę bułki tartej i soli do smaku. Wymieszać. Kłaść ciasto na rozgrzaną patelnię.
Można podawać z warzywami/surówką i ugotowanymi ziemniaczkami.