Pokrój drobno kapustę pekińską, paprykę, cebulę, ogórki i pieczarki. Wszystkie warzywa wrzuć do miski i dodaj kukurydzę z puszki, majonez i ketchup. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz możesz doprawić sałatkę przyprawą gyros, solą i pieprzem.
Wartość odżywcza przepisu
Tytuł | Waga | Wartość energetyczna | Białko | Fenyloalanina |
---|---|---|---|---|
kapusta pekińska | 200 | 24 | 2.4 | 82 |
kukurydza konserwowa | 100 | 102 | 2.9 | 85 |
pieczarki konserwowe | 100 | 19 | 2.3 | 91 |
cebula | 50 | 15 | 0.7 | 31 |
papryka | 100 | 28 | 1.3 | 50 |
ogórek konserwowy | 100 | 24 | 0.3 | 10 |
ketchup | 20 | 18.6 | 0.36 | 12.4 |
majonez | 20 | 140.8 | 0.3 | 12 |
Suma wartości odżywczych |