Przepis na około 20 sztuk
Sposób przygotowania
Ciasto:
Wymieszaj gumę guar z mąką, dodaj pozostałe składniki oprócz oleju, wyrób energiczne i krótko zwarte elastyczne ciasto. Odstaw przykryte na 10 minut, dodaj olej i zagnieć. Podziel na kilka kulek i po kolei rozwałkuj pomiędzy kartkami papieru do pieczenia. Powycinaj kółka.
Farsz:
Posiekaj kapustę, cebulę i pieczarki. Kapustę z cebulą przesmaż na oleju. Osobno przesmaż też pieczarki. Wszystko połącz, dopraw i smaż kilkanaście minut razem. Jeśli kapusta jest za sucha, podlej odrobiną wody. Ostudź.
Na każde kółko z ciasta nałóż farsz i zlep krawędzie. Gotuj w osolonej wodzie. Gdy wypłyną, gotuj dwie minuty i odcedź.
Wartości ciasto:
– energia – 460,5 kcal
– białko – 0,43 g
– PHE – 37,75 mg
Wartości farsz:
– energia – 197,6 kcal
– białko – 6,29 g
– PHE – 259,2 mg