Na spód pizzy nałożyć ananas, cukinię, pieczarki, na końcu pomidory. Polać śmietaną i posypać przyprawami. Piec 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Phe 76 mg, B 1,9 g, E 323 kcal
Na spód pizzy nałożyć ananas, cukinię, pieczarki, na końcu pomidory. Polać śmietaną i posypać przyprawami. Piec 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Phe 76 mg, B 1,9 g, E 323 kcal
Tytuł | Waga | Wartość energetyczna | Białko | Fenyloalanina |
---|---|---|---|---|
Śmietana 30% | 10 | 28.7 | 0.22 | 10 |
Pomidor | 25 | 4.75 | 0.225 | 5.75 |
Ananas | 30 | 16.5 | 0.12 | 5.7 |
Cukinia | 25 | 4.25 | 0.3 | 13.75 |
Pieczarki marynowane, konserwowe | 25 | 7.25 | 0.85 | 22.75 |
Pizza - spody do pizzy niskobiałkowe PKU | 300 | 792 | 1.8 | 39.3 |
Suma wartości odżywczych |