1. Bataty ugotować jak zwykłe ziemniaki.
2. Gdy będą zimne, należy dodać składniki i uformować kotleciki.
3. Gotować do czasu wypłynięcia z wody.
3. Podawać z roztopionym masłem bądź surówką.
1. Bataty ugotować jak zwykłe ziemniaki.
2. Gdy będą zimne, należy dodać składniki i uformować kotleciki.
3. Gotować do czasu wypłynięcia z wody.
3. Podawać z roztopionym masłem bądź surówką.
Tytuł | Waga | Wartość energetyczna | Białko | Fenyloalanina |
---|---|---|---|---|
Mąka niskobiałkowa PKU | 80 | 306.4 | 0.32 | 15.52 |
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200 g | 10 | 36 | 0.03 | 0.5 |
Bataty | 120 | 103.2 | 1.884 | 106.8 |
Suma wartości odżywczych |