1. Ryż ugotować na sypki
2. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
3. Smażyć na oleju
3. Zimny farsz nakładać do pieczarek
4. Zapiekać pół godziny w piekarniku
Na wierzch dałam ketchup majonez szczypiorek i pomidorki do dekoracji
Smacznego 🙂
1. Ryż ugotować na sypki
2. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
3. Smażyć na oleju
3. Zimny farsz nakładać do pieczarek
4. Zapiekać pół godziny w piekarniku
Na wierzch dałam ketchup majonez szczypiorek i pomidorki do dekoracji
Smacznego 🙂
Tytuł | Waga | Wartość energetyczna | Białko | Fenyloalanina |
---|---|---|---|---|
Cukinia | 114 | 19.38 | 1.368 | 62.7 |
Papryka czerwona | 66 | 21.12 | 0.858 | 33 |
Papryka zielona | 74 | 16.28 | 0.814 | 31.08 |
Cebula | 54 | 17.82 | 0.756 | 33.48 |
Pomidor | 65 | 12.35 | 0.585 | 14.95 |
Pieczarka uprawna, świeża | 122 | 31.72 | 4.88 | 130.54 |
Ryż biały PKU 500 g | 150 | 532.5 | 0.9 | 30 |
Olej rzepakowy | 10 | 90 | 0 | 0 |
Szczypiorek | 5 | 1.75 | 0.205 | 12.65 |
Keczup | 10 | 9.9 | 0.18 | 6.2 |
Majonez domowy z olejem rzepakowym | 10 | 72.6 | 0.13 | 5.7 |
Pomidor | 10 | 1.9 | 0.09 | 2.3 |
Suma wartości odżywczych |