My jako Redakcja PKUconnect też chcieliśmy podzielić się z Wami ciekawym przepisem i wybraliśmy nasz ulubiony!
Deser ten cieszy podniebienie delikatnie kwaśnym smakiem kiwi, w połączeniu ze słodkim bananem i kokosem. Aksamitny krem przenika się harmonijnie z chrupiącymi prażonymi migdałami…
Smakuje pysznie i wygląda smakowicie. Polecamy na długie letnie wieczory w przyjaciółmi.
SKŁADNIKI NA 4 PUCHARKI
32 g Lp-drink
206 g kiwi – (4 szt. )
186 g banany – (2 szt.)
5g cukier waniliowy – (1 łyżeczka)
80 g wiórek kokosowych
30 g płatków migdałowych (4 łyżki)
aromat waniliowy/migdałowy
PRZYGOTOWANIE
1. Do wysokiego naczynia wlać wodę i wsypać lp-drink Milupa. Rozrobić wg przepisu.
2. Banany obieramy ze skórki. 1,5 banana kroimy na kawałki i dokładnie rozdrabniamy blenderem.
3. Do naczynia z pl-drink Milupa dodać rozdrobnione banany. Następnie dodać cukier, aromat i wiórki kokosowe. Wymieszać, wstawić do lodówki na 20 minut.
4. Kiwi obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki i dokładnie rozdrabniamy blenderem.
5. Płatki migdałowe uprażyć na patelni na lekko brązowy kolor.
6. Przygotować 4 naczynia. Do każdego na spód wsypać 1 łyżkę płatków migdałowych. Następnie dodać 1/4 część bananów, na wierzch nakładamy 2 łyżki musu z kiwi.
Do dekoracji można wykorzystać listek mięty lub melisy.
Podawać od razu po przygotowaniu lub lekko schłodzone.