Przepis na około 12 sztuk
Sposób przygotowania
Ciasto – wykorzystaj przepis na ciasto, z któregoś z poniższych przepisów:
– pierogi z kapustą i grzybami
– czerwone pierogi ruskie
– pierożki won ton
Farsz:
Cebulę, czosnek i imbir drobno posiekaj, marchew zetrzyj na tarce i wszystko razem przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj przyprawy, pastę curry i koncentrat, wymieszaj, zmniejsz ogień. Dolej trochę wody i duś 10 minut. Dodaj posiekaną kolendrę i szpinak, smaż chwilę i ostudź. Do warzyw dodaj ugotowane i rozgniecione ziemniaki i całość dokładnie wymieszaj.
Rozwałkuj ciasto na pierogi i wytnij kwadraty. Łyżkę masy nałóż na środek kwadratu ciasta i złóż w trójkąt zlepiająć brzegi. Ugotuj albo usmaż w głębokim tłuszczu aż się przyrumienią.