Składniki:
Buraki ugotowane (pokrojone w kostkę) 350 g
Ogórki kiszone (pokrojone w półksiężyce) 100 g
Kapusta kiszona (posiekana) 100 g
Ziemniaki ugotowane (pokrojone w kostkę) 250 g
Marchewka (pokrojona w ćwiartki) 200 g
Cebula czerwona (posiekana) 35 g
Oliwa 2-3 łyżki
Sól, pieprz
Ocet winny ok 50 ml
Kolendra świeża lub natka pietruszki (jeśli chcesz)
Wartości:
Białko: 14,94 g
Energia: 793 kcal
PHE: 635 mg
Sposób przygotowania:
Zagotuj ocet i zredukuj co najmniej o połowę.
Wszystkie warzywa wymieszaj z olejem, dopraw i polej octem winnym.
Udekoruj natką, jeśli lubisz.
*Żeby zmniejszyć ilość białka możesz dać o połowę mniej ziemniaków i buraków.
*Wartości są podane bez natki.